REPUBLIKANAC UPOZORAVA

'Snowdena bi mogla ubiti bespilotna letjelica'

12.06.2013 u 10:48

Bionic
Reading

Edward Snowden, 29-godišnji Amerikanac koji je otkrio pojedinosti o programu elektroničkog nadzora, najvjerojatnije je u potrazi za pravnom pomoći u Hong Kongu nakon što se odjavio iz hotela u ponedjeljak, piše Bloomberg

Snowden je pokušavao kontaktirati s organizacijama za ljudska prava u Hong Kongu i odvjetnicima za pomoć, piše Oriental Daily News, novine na kineskom jeziku u Hong Kongu, ne navodeći izvore. Hong Kong Human Rights Monitor nije dobio nikakvu poruku od Snowdena, navodi se u članku.

The Guardian je jučer izvijestio da misli da se Snowden nalazi u sigurnoj kući. Gradski odjel za imigracije ne posjeduje nikakvu evidenciju o njegovom odlasku, navodi Apple Daily, također novine iz Hong Konga.

Bivši kongresnik Ron Paul (republikanac iz Teksasa) upozorio je u utorak da bi američka vlada mogla upotrijebiti bespilotnu letjelicu da ubije Edwarda Snowdena.

'Ja sam zabrinut jer bi ga netko iz naše vlade mogao ubiti raketom iz bespilotne letjelice', kazao je Paul u intervjuu za Fox Business News.

'Mislim da živimo u lošim vremenima u kojima američki građani uopće nemaju prava te mogu biti ubijeni. A gospodin pokušava reći istinu o tome što se događa', dodao je Paul, naglasivši kako ne misli da je Snowden izdajica.

Snowden je inače obožavatelj Rona Paula. Naime predizborna financijska izvješća pokazuju da je Snowden donirao 250 dolara za Paulovu predsjedničku kampanju dva puta u 2012. godini.

Edward Snowden