i slavonija pod snijegom

Snježna mećava pogodila Makarsku rivijeru, bijeli se i na Braču

15.12.2018 u 11:59

Bionic
Reading

U većini gradova i općina Dalmatinske zagore subota je osvanula pod bijelim pokrivačem, pa je tako snijeg zabijelio Imotski, Sinj, Trilj, Dugopolje, zaleđe Omiša, makarsko područje, pa čak i Brač. Veća količina snijega pala je i u Slavoniji

Meteorolozi tvrde kako je najviše snijega napadalo u Imotskoj krajini - desetak centimetara, dok je prava snježna mećava sinoć pogodila Brela, Marušiće i Dubce nedaleko od Makarske.

Dežurne cestarske službe su ceste posule solju, no unatoč tome vozače i dalje upozoravaju na krajnji oprez zbog skliskih cesta i s obzirom da će tijekom vikenda i dalje biti dosta hladno, te se očekuje nastavak snježnih padalina.

Prema podatcima Meteorološke postaje Split-Marjan u tom je gradu jutros izmjereno 3,9 stupnjeva, dok je osjet temperature -9,3 stupnja, puše sjeverno-istočni vjetar koji bi tijekom popodneva trebao okrenuti na jaču buru. Danas će najniža temperatura u Splitu iznositi 2,2 stupnja, najviša će se popeti do 4,9 stupnjeva, dok će prosječna temperatura iznositi 3,7 stupnjeva.

Zaseoci u brdima iznad Omiša jutros ostali zarobljeni s 20-ak centimetara snijega Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Snijeg je zameo i Slavoniju. U osijeku ga ima više od 15 centimetara, u Vinkovcima 26, u Vukovaru 22 cemtimetra.

  • +11
Snijeg zabijelio ulice Osijeka Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Na cesti između Osijeka i Vlapova ralica je izletjela s ceste u kanal.

  • +7
Kamion ralica sletila u kanal dok je čistila snijeg Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX