URUŠILE SE ZGRADE

Snažna eksplozija na Manhattanu, dvoje poginulih

  • +7

Eksplozija na Manhattanu

Izvor: Reuters / Autor: Mike Seger

Bionic
Reading

Vatrogasnoj službi New Yorka danas je prijavljen požar i urušavanje dvije zgrade u Istočnom Harlemu, u New Yorku. Vatrogasci se još uvijek bore kako bi ugasili požar, javlja Anadolu Agency

Prema izjavama lokalnog stanovništva, jutros oko devet sati mogla se čuti snažna eksplozija iz jednog od stanova zgrade. Nije poznato što je moglo izazvati ovako jak požar i urušavanje dvije zgrade.

Kako javlja BBC, policija je potvrdila da su dvije osobe poginule u eksploziji stana u zgradi u Istočnom Harlemu, nakon koje se zgrada urušila. Ozlijeđeno je 17 osoba. Prema posljednjim informacijama, broj poginulih i ozlijeđenih mogao bi narasti jer se neke osobe još uvijek smatraju nestalima.

Vatrogasne snage u New Yorku stavljene su najveći stupanj pripravnosti. Gotovo 200 vatrogasaca poslano je kako bi obuzdalo vatru koja je zahvatila urušenu zgradu.

Ulice i pločnici, kažu očevici, puni su stakla od prozora koji su porazbijani u eksploziji. Eksplozija je bila toliko jaka da je, prema riječima tamošnjih stanovnika, porušila proizvode na policama obližnjih trgovina.

Lokalne vlasti stanovnicima su počele dijeliti zaštitne maske zbog gustog bijelog dima koji se širi oko mjesta eksplozije.

Prema riječima jedne od stanovnica, tjednima prije eksplozije se osjetio miris plina.

RTL Autor: RTL