METLA U VRHU POLICIJE

Smijenjeni Kralj, Spudić i Brinska

07.08.2009 u 20:31

Bionic
Reading

Prema neslužbenim, ali pouzdanim izvorima, novi ravnatelj policije Oliver Grbić smijenio je Tihomira Kralja, šefa policijskog Uskoka, tzv. »hrvatskog FBI-ja«, kao i Borisa Spudića, šefa kriminalističke policije, a navodno je smijenjen i Kraljev pomoćnik Željko Brinska

IzvorGlasa Istre naime, tvrdi da ih je Grbić pozvao s godišnjeg odmora da dođu u njegov ured, gdje im je u zasebnim razgovorima, dakle svakom ponaosob, priopćio da ih od ponedjeljka, 10. kolovoza, raspoređuje na novu dužnost.

Kralj će tako biti prebačen u Odjel kriminaliteta droga, kojem bi trebao postati načelnik, dok će Spudić otići na Policijsku akademiju. O tome tko će ih zamijeniti zasad se može samo nagađati, ali, prema našem izvoru, to bi trebala biti Grbićeva riječka ekipa.


Maknuo je Faberove ljude - Oliver Grbić

Kralja će vjerojatno zamijeniti Božo Barbarić, koji je u Rijeci bio načelnik Odjela kriminaliteta droga, a na Spudićevo bi mjesto trebao doći Vitomir Bijelić, načelnik riječke krim-policije.

Kako stvari zasad stoje, a riječ je o smjeni koja se, bar među dobro upućenima, već neko vrijeme i očekivala, ovim se činom nastavlja uklanjanje kadrova bivšeg ravnatelja policije Vladimira Fabera s čelnih mjesta u policiji.

Hoće li s novim, Grbićevim izabranicima policija stopirati sve značajnije istrage i antikoruptivne akcije, koje bi – da su Faber i njegovi ljudi ostali na njenom čelu – zasigurno urodile plodom i rezultirale procesuiranjem bar pokoje krupne ribe, a o čemu se sada naveliko spekulira, ostaje za vidjeti.