ČISTKA ŠEFOVA

Smijenjena uprava državne tvrtke za proizvodnju WC papira

20.01.2016 u 09:31

Bionic
Reading

Skupština tvrtke Mekkoo, koja je u stopostotnom vlasništvu Narodnih novina, smijenila je tročlanu Upravu na čelu s predsjednikom Ivanom Cvirinom. Iako u odgovoru iz Narodnih novina na upit tportala navode da je razlog za smjenu želja da 'Upravu ubuduće ne čine tri člana, već samo jedan direktor', neslužbeno doznajemo kako su razlozi za nju loši poslovni rezultati

Uz Cvirina, smijenjeni su Srećko Frinčić i Dragan Škorlić, a na pozicije su postavljeni u ožujku prošle godine dok je Cvirin predsjednikom Uprave imenovan u srpnju 2015. Mekkoo će ubuduće, navode u Narodnim novinama, voditi direktor Dario Kos, dosadašnji rukovoditelj proizvodnje.

Upitan što to nije štimalo u tvrtki Mekkoo i jesu li poslovni rezultati bili ti koji su presudili, Cvirin nam je kazao 'kako svako poslovanje na početku ima problema'.

'Nema tvrtke koja se na početku svog poslovanja ne susreće s raznim problemima. O tome što nam je presudilo najbolje je da pitate one koji su donijeli tu odluku. Moram je poštovati i ne mogu je komentirati', kazao je Cvirin za tportal, dodavši da se nada kako cijela priča nema političku pozadinu jer on nije član nijedne stranke.

Kako mu je kao menadžeru prije vremena raskinut ugovor, prema njegovu slovu ima pravo na otpremninu, a tvrdi da je riječ o novcu 'simbolične naravi s kojim će preživjeti neko vrijeme'.

Tvrtka Mekkoo nastala je početkom prošle godine podjelom tvrtke Intercessio Novus u vlasništvu Tomislava Laginje i Erne Kovačević Laginje, nakon čega je poduzeće, registrirano za proizvodnju papirne konfekcije (WC papir, ubrusi…) kupile Narodne novine za 6,3 milijuna kuna.

Zbog ulaska u posao s WC papirom, u koji je uloženo više od 63 milijuna kuna kupovinom tvrtke, ali i gradnjom hale u Kukljanovu pored Rijeke, da bi se papir danas proizvodio u iznajmljenoj hali u Krapini, Narodne novine dobile su 2014. negativnu ocjenu u izvješću o učinkovitosti javne nabave Državne revizije, nakon procjene da sve to nije bilo u interesu tvrtke.