inspekcijski nadzor

Smijenjena predstojnica osječke Klinike za ginekologiju zbog neuspjelog pobačaja

01.08.2022 u 18:24

Bionic
Reading

U osječkom KBC-u smijenjena je predstojnica Klinike za ginekologiju i opstetriciju, nakon što je inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila stručne propuste u slučaju neuspjelog prekida trudnoće u ožujku ove godine, potvrdili su Hini u ponedjeljak u bolničkom Ravnateljstvu

Smjeni je prethodio inspekcijski nadzor u KBC-u Osijek koji im je početkom lipnja poslao ministar Vili Beroš nakon što je pacijentica M.J. ispričala medijima da su joj na Klinici za ginekologiju neuspješno obavili zahvat prekida trudnoće.

S obzirom na utvrđene stručne propusti u radu klinike, ravnatelj KBC-a Osijek donio je odluku o razrješenju predstojnice Klinike za ginekologiju i opstetriciju, kao odgovorne osobe.

Ravnateljstvo KBC-a Osijek navodi da su postupili sukladno rješenju nadležne inspekcije, a posebno ističu da su i prije dolaska inspekcije proveli unutarnju kontrolu.

Sukladno nalazima unutarnje kontrole, izvršili su, kažu, dio korekcija rada Klinike za ginekologiju i opstetriciju.

Inspekcijski nadzor na Klinici za ginekologiju KBC-a Osijek potaknuo je slučaju pacijentice kojoj je, nakon obavljenog pobačaja, ponovno potvrđena trudnoća. Ministar Beroš, nezadovoljan očitovanjem iz bolnice, poslao je inspekciju koja je utvrdila propuste u zbrinjavanju pacijentice.