ZORAN MILANOVIĆ

'Slovenska vlada je ispala neodovorna i neozbiljna'

19.02.2009 u 15:58

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da hrvatski parlament može odgovoriti na jučerašnju izjavu slovenskog parlamenta, ali se protivi da se to pretvori u 'rat deklaracijama', te naglašava kako Hrvatska mora uporno i na civiliziran način štititi svoje interese.

'Izjava slovenskog parlamenta posljedica je jednog procesa koji je pokrenula slovenska vlada i očito ga nije u stanju kontrolirati i mislim da sada ispada neozbiljna i neodgovorna', rekao je Milanović novinarima u Hrvatskome saboru dodajući da Hrvatska treba biti strpljiva i zadržati prisebnost, te odgovoriti 'na civiliziran način'.

'A na premijeru je da razgovara sa svojim sugovornicima malo više, naročito u Sloveniji, jer taj dijalog ne vidimo', dodao je.

Milanović smatra da u sadašnjoj situaciji moramo biti uporni, 'dosadni ako treba'. 'Nemamo pravo na šutnju, nemamo pravo na tišinu, jer se radi o hrvatskim interesima', naglasio je dodajući da bi najgore bilo 'da započnemo rat deklaracijama'.

'Hrvatski parlament može odgovoriti i u tom smislu već razgovaramo i pregovaramo, ali bit će smiješno ako se to pretvori u nekakav rat deklaracijama između dva parlamenta', rekao je čelnik SDP-a i dodao da se vanjska politika vodi 'prije svega u kontaktima dviju vlada'. 'Tu očekujem veću aktivnost premijera i Ministarstva vanjskih poslova', rekao je Milanović.