POMAHNITALA VOŽNJA

Slovenac probio rampe na graničnim prijelazima

07.11.2012 u 13:31

Bionic
Reading

Slovenac star 42 godine noćas je nešto prije dva sata vozilom Peugeot, bez zaustavljanja radi obavljanja granične kontrole, probio rampu na graničnom prijelazu Rupa, na ulazu u Republiku Hrvatsku te nastavio vožnju skoro do Tunela Učka, gdje je zaustavljen

Ustanovljeno je da je prethodno probio rampu i na slovenskom graničnom prijelazu Jelšane. Slovenac je upravljao vozilom slovenskih nacionalnih oznaka, a policija ga je ubrzo uspjela zaustaviti na autocesti u pravcu tunela Učka te još utvrđuje sve okolnosti događaja.

Također, 26-godišnjeg državljanina Albanije granična policija je jučer oko 13 sati, prilikom granične kontrole na graničnom prijelazu Šapjane u Republiku Hrvatsku, pronašla skrivenog u toaletu vlaka koji prometuje na relaciji Rijeka - Ljubljana. Imao je važeću zabranu ulaska u zemlje Europske unije, a kod njega je pronađena putovnica iz koje je istrgnuo stranice iz koje je vidljivo da mu je odbijen ulazak u Republiku Sloveniju. Sukladno odredbama Zakona o strancima donijeto mu je rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske.