dva projekta

Škoro: Istražuju me policija i DORH

07.09.2020 u 17:42

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Miroslav Škoro nije u ponedjeljak otkrio hoće li na lokalnim izborima u svibnju iduće godine biti kandidat za gradonačelnika Zagreba ili nekog drugog grada.

„Nismo o tome razmišljali, ne želim odgovoriti ni 'da', ni 'ne', kada bude situacija takva da možemo kvalitetno razgovarati i imati demokratski proces koji će stvarno nametnuti pravog kandidata, onda ćemo Vam to prvima javiti“, rekao je Škoro gostujući na Hrvatskom radiju u emisiji Oporbeni zarez.

Potvrdio je da se DP priprema za lokalne izbore, stvara stranačku infrastrukturu, što, kaže, nije jednostavno. Imamo potencijal, već sada imamo preko sedam tisuća članova i mislim da ćemo napraviti pristojan rezultat na izborima, najavio je.

„Napravili“ smo stranku 29. veljače, uvjeren dam da su izbori (za Hrvatski sabor) bili malo tempirani s nakanom da nas se onemogući da stvorimo kvalitetnu infrastrukturu na terenu, izjavio je.

Škoro: Istražuju me policija i DORH

 

Miroslav Škoro je na Hrvatskom radiju rekao da ga u barem dva projekta koja je radio istražuju policija i DORH. Govoreći o lokalnim izborima i izgradnji stranačke infrastrukture, rekao da su pod lupom do te mjere da njega trenutno u barem dva projekta koja je u životu radio istražuju policija i DORH.

'Tko god se nama približi, ili izgubi posao, ili izgubi supruga ili bračni drug posao', rekao je Škoro.
 

 Škoro ne misli da će DP naštetiti činjenica što su neki njegovi zastupnici bili na tzv. Festivalu slobode koji je u subotu u Zagrebu okupio građane nezadovoljne mjerama propisanim za suzbijanje epidemije koronavirusa, tvrdeći da one narušavaju temeljne slobode.

„Ne mislim da će to naštetiti DP, to je njihov stav, nešto što se zove Festivalom slobode treba dopusti“, kazao je.

Poručio je kako DP ne podržava protivljenje nošenju maski i druge zahtjeve koji su se tamo mogli čuti. „Ne podupiremo mi to (…), mislim da je svakome u interesu zaštita zdravlja, no isto tako kad je nešto Festival slobode, izražavanje osobnog stava pojedinca, nemam ništa protiv toga“, naglasio je.

 Škoro, koji je vrlo kritičan spram načina rada Nacionalnog stožera civilne zaštite, ustvrdio je da su na Festivalu bili ljudi koji nisu zadovoljni „nevjerodostojnim načinom na koji Stožer manipulira našim životima“. „Ne možeš reći 'zatvorite teretane' i onda drugi dan, 'otvorite ih' “, kazao je.

Struka 'da', strančarenje 'ne'

 Kada je riječ o pandemiji koronavirusa, Škoro ne spori da se bolest mora prevenirati u širenju i da svi moramo biti odgovorni, ali, kako dodaje,  „ne smijemo ići u karikiranje, praviti budale od sebe i drugih“.

„Ne smijemo dopustiti da nam bilo kakav stožer nameće neke odluke koje su prije svega stranačke. Struka 'da', strančarenje 'ne'“, poručio je, suglasivši se da bi bilo dobro da Sabor u „nekom razdoblju“ dobije izvješće o aktivnostima Stožera.

 Za Vladinu reakciju, odnosno mjere na korona krizu i sprječavanje epidemije, kaže da su „vatrogasne prirode“; smatra da nije trebalo doći do potpunog zaključavanja, te da bi se moglo dogoditi da nam dug bude veći od BDP-a.

 Najavio je da će DP podržati donošenje zakona o obnovi od potresa, no pita se od kud će se osigurati potrebna sredstva.

 „Državi fali 65 milijardi kuna, ali ona će naći još barem toliko da bi sudjelovala u toj obnovi“, ustvrdio  je Škoro, kojem se čini da je to „malo preveliki zalogaj“.

 Kazao je i da tijekom ljeta nije bilo razgovora da DP podeblja saborsku većinu