SUVEREN STAV

Škoro: Hrvatska je kolonija u svakom pogledu, nemamo čak dovoljno ni hrane

15.06.2020 u 19:52

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro izjavio je u središnjem Dnevniku HRT-a da je Hrvatska kolonija u svakom pogledu, a kao primjer izdvojio je bankarski sustav

'Naš bankarski sustav je čista kolonija, zemlja iz koje se izvlači novac i onda se očekuje da nekakvim pomoćima izvana zemlja živi, nije ništa drugo do kolonija', rekao je Škoro.

Kazao je da on zastupa suverenističku politiku te da je siguran da 'postoje zakonska rješenja da promjenom određenih zakona, drugačijim pristupom, zauzmemo suveren stav u kojemu ćemo biti samodostatni'.

'Vidjeli smo u vrijeme koronakrize da smo država koja nema čak dovoljno niti hrane. Mi, koji imamo Slavoniju, more i toliko resursa, nismo u stanju proglasiti gospodarski pojas, zasijati zemlju. Zemlja je uglavnom u vlasništvu države, a država sve to daje pod određenim uvjetima određenim ljudima. U aferi Agrokor 32.000 hektara završilo je kod nekakvog fonda', rekao je Škoro za HRT.

Odgovarajući na pitanje kako bi riješio pitanje Ine, rekao je da to neće biti jednostavno jer je Hrvatska već potpisala neke ugovore.

  • +13
Split: Miroslav Škoro prošetao Marmontovom ulicom i družio se s građanima Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Prvo ga je potpisao Ljubo Jurčić. On je prvi bio na slici sa Zsoltom Hernadijem. Potom je s Hernadijem bio ministar Šuker, pa onda i neki drugi. Mi sada nemamo upravljačka prava u Ini. Mi smo zemlja koja plaća jako skupe konzultante da nam kažu koliko vrijedi ta Ina, iako imamo vlasničke udjele tamo i naše ljude. Mi plaćamo 10 milijuna eura da nam neko kaže da ne smijemo nikome ništa govoriti nego će se morati sjesti s prodavačem. Pitanje je uopće je li Hrvatska treba više kupovati poslovne udjele u Ini', rekao je Škoro.