20 NOVOZARAŽENIH

Škole u Istri od ponedjeljka ponovno na daljinu, osim razredne nastave

17.03.2021 u 13:39

Bionic
Reading

U Istri je 20 novozaraženih koronavirusom, a odlukom županijskog Stožera civilne zaštite od 22. ožujka do 1. travnja nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole održavat će po modelu C, to jest na daljinu, kao i u svim srednjim školama, osim za maturante.

U protekla 24 sata u toj je županiji 20 novozaraženih koronavirusom, te je trenutačno stotinu slučajeva covida-19, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite.

Na temelju procjene epidemiološke situacije i praćenja pokazatelja epidemije covida-19 na području Istarske županije, te uz pozitivno očitovanje osnivača škola Istarske županije i gradova Pule, Rovinja, Poreča, Umaga i Labina, nastava će se od 22. ožujka do 1. travnja za više razrede osnovnih škola održavati po modelu C, to jest na daljinu, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U tom će se razdoblju i u svim srednjim školama nastava održavati po modelu C, osim za maturante, koji će imati nastavu u školi.

Do 1. travnja u svim osnovnim školama nastava u razrednoj nastavi, za niže razrede od prvog do četvrtog razreda nastavlja održavati po modelu A, to jest u školi.

Inače, u protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije na koronavirus je testirano 436 uzoraka briseva te je potvrđeno 20 novozaraženih osoba, od kojih je 18 bilo pod mjerama samoizolacije ili su bile u bliskom kontaktu s već poznatom pozitivnom osobom, jedna je osoba s područja Rijeke, a jedna je u epidemiološkoj obradi.

Od jučer se oporavilo sedam osoba, trenutačno je u Istri 100 aktivnih slučajeva covida-19, a pod mjerama samoizolacije je 1387 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju je 27 oboljelih od covida-19.