ZLOČINI IZ MRŽNJE

Skinsi najavljuju nastavak čistke u Zagrebu

23.02.2009 u 12:46

Bionic
Reading

Napad na 17-godišnjeg B. H.-a, koji je bio odjeven kao metalac, odgovara najavi koju je policiji dao jedan od skinsa uhvaćenih nakon napada na Roma u Paromlinskoj ulici. 'Mi smo skinheadsi i tukli smo ga jer je Cigan', rekli su policiji i najavili da se 'čistka Zagreba' nastavlja

Jutarnji list doznaje da tzv. čistku Zagreba skinsi planiraju preko nekoliko internetskih foruma zatvorenog tipa na koje je ulaz moguć samo uz preporuku drugoga skinsa, i na njima se nalaze svi novinski članci u kojima su mediji opisivali njihove napade. Navode da im publicitet odgovara jer ih se 'tada više boje'.

U nedavnoj ispovijesti za Večernji list četvorica pripadnika te skupine najavila su veliku čistku, kako kažu, 'nehrvata i nekršćana'. Mnogi na te prijetnje odmahuju rukom, a ni policija nema saznanja o takvim planovima, pa moli sve koji ih imaju da im se hitno jave na 92.

Dok skinsi, očito, i dalje napadaju, a navodna policijska istraga o tome traje i traje, pa su najmanje dvije skupine privedene, predsjednik Mesić pomilovao je skinheada Milu Crnjaka. On je 2004. u Dubrovniku nasmrt premlatio 27-godišnjeg Tomislava Krmeka. Crnjak je tada imao 16 godina. I maloljetni napadači na Luku Ritza, koji je preminuo od udarca nogom u glavu, početak suđenja čekaju na slobodi, a nisu jedini.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je u Klinici za dječjebolesti u Klaićevoj dvojicu mladića koji su pretučeni u huliganskimnapadima na zagrebačkim ulicama te je najavio da će do kraja godinebiti postavljeno 800 nadzornih kamera radi podizanja razine sigurnostiu gradu Zagrebu.