DRAMATIČNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Škare Ožbolt lažno prijavljena u Velikoj Gorici?

27.07.2010 u 22:54

Bionic
Reading

Da je situacija u vlasti Velike Gorice pomalo napeta nakon što se DC-ovka Vesna Škare Ožbolt priklonila HDZ-u, pokazala je i današnja sjednica Gradskog vijeća, o kojoj nam je priopćenje poslao njegov predsjednik HNS-ov Goran Beus Richembergh

Kako se navodi u priopćenju, na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Velike Gorice našao se prijedlog vijećnika HDZ-a i DC-a da se smijeni predsjednik Vijeća Goran Beus Richembergh (HNS) i na njegovo mjesto izabere Vesna Škare Ožbolt (DC), no sjednica je nakon dva sata rasprave prekinuta.

Naime, razlog tome osnovana je sumnja da najmanje troje vijećnika, među kojima je i Škare Ožbolt, nemaju legalno prebivalište u Velikoj Gorici, odnosno da žive u Zagrebu, a da su u Velikoj Gorici lažno prijavili prebivalište. Stoga je od MUP-a zatraženo da provjere prijave prebivališta i izvijeste Vijeće da se ne dogodi da odluke Vijeća budu proglašene nezakonitima zbog spornih mandata.

No iako je sjednica prekinuta, a njezin nastavak sazvan za idući tjedan, vijećnici koalicije HDZ-DC-HSS-HSP-HSU povukli su se iz gradske vijećnice u drugoj prostoriji i tamo pokušali nastaviti sjednicu Vijeća.

Time vrši pravno nasilje i očajnički pokušaj da se izbjegnu izvanredni izbori u Velikoj Gorici koje traže vijećnici SDP-a, HSLS-a i HNS-a zbog političke korupcije. Zahtijevamo od Ministarstva uprave da provede nadzor, raspusti vijeće i raspiše izvanredne izbore. O ovome slučaju političkoga siledžijstva obavijestit ćemo i Hannesa Swobodu, izvjestitelja EP-a za Hrvatsku kao i Stefana Fulea, povjerenika EU-a za proširenje. Ako Ministarstvo i Vlada priznaju legalitet samozvanome skupu HDZ-a, DC-a i njihovih partnera, bit će to skandalozan primjer za to da se politička korupcija vratila u Hrvatsku na velika vrata i da se ozbiljno izigrava volja birača političkom trgovinom', stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednik gradskog vijeća Goran Beus Richembergh i potpredsjednica Vesna Fabijančić Križanić