KOSOR ODGOVARA OFICIRU JNA

Šišljagićeve izjave govor su mržnje

10.05.2009 u 17:42

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor izjavu saborskog zastupnika HDSSB-a Vladimira Šišljagića u kojoj je Ivi Sanaderu i HDZ-u najavio "rat do istrjebljenja" ocijenila je "čistim govorom mržnje koji potvrđuje kojem miljeu pripada Šišljagić"

"Rat do istrjebljenja najavljuje nam oficir JNA, kapetan I. klase, i zato nas te prijetnje istrjebljenjem ne čude, jer smo se toga već naslušali 1991.", izjavila je Kosor.

Kazala je da su ti i takvi kapetani i oficiri davno izgubili rat i da ih je na to dobro podsjetiti ovom prigodom u 21. stoljeću. "Radi se o čistom govoru mržnje onih koje nismo htjeli u stranci" a kojim bi se, kako je rekla, "možda trebale pozabaviti neke druge institucije".

"Naravno, prijetnje ratom do istrjebljenja se ne bojimo, kao što se nismo bojali ni u ratnim vremenima", naglasila je.

Komentirajući Šišljagićevu ocjenu da je Sanader čovjek opasnih namjera, rekla je kako su takva blaćenja i prijetnje bile upućivane i prvom predsjedniku HDZ-a Franji Tuđmanu na početku stvaranja države. "Očito se povijest blaćenja ponavlja", rekla je Kosor i ponovila da su "takvi odavno izgubili rat".

Kosor ne smatra da je "opasna" izjava predsjednika Vlade Ive Sanadera da se sudstvo, objavljivanjem presude Glavašu tjedan dana uoči lokalnih izbora, upliće u politiku.

"Upravo suprotno, opasno je što gospodin Milanović događaje vezane uz hrvatsko pravosuđe i procese koji se vode svodi na unutarnje sukobe u HDZ-u", rekla je Kosor komentirajući reakciju predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji smatra da je Sanaderova izjava "opasna" te da je situacija oko Branimira Glavaša vezana uz "unutarnje sukobe u HDZ-u".