IZ PRITVORA NA SJEDNICU

Sinovčić: Dogodila se demokracija kao u Sjevernoj Koreji

03.03.2015 u 10:46

Bionic
Reading

Nezavisni vijećnik Reno Sinovčić u utorak je na aktualnom satu sjednice zadarskog Gradskog vijeća cinično "zahvalio" gradskim vlastima, vijećnicima i medijima što nisu bili solidarni s njim i djelatnicma medija u njegovu vlasništvu tijekom njegova uhićenja 3. prosinca prošle godine, koje je nazvao "cirkusom"

Najviše im je zamjerio što nitko nije reagirao, iako se tada "dogodila demokracija na način Sjeverne Koreje". "Nitko nije reagirao kada su istjerani novinari, upala policija i ugasila signal televizije VOX na kojoj su svi rado gostovali i bili viđeni. Zbog uhićenja nije izašla niti novina, a nitko to nije niti spomenuo", poručio je Sinovčić gradskim vijećnicima.

"Nisam tražio da me zaštitite ili branite, to ću sam učiniti, jer ja sam pred Bogom i svojom obitelji čist, a pred drugima ću se sam obraniti", istaknuo je i dodao kako se u dva mjeseca, koliko je proveo u pritvoru, dobro odmorio kao na godišnjem odmoru.

Nakon što ga je predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega upozorio da na aktualnom satu mora postaviti pitanje, Sinovčić gradonačelnika Božidara Kalmetu upitao zašto je samo NK Zadru, kojem je Grad Zadar 45 postotni suvlasnik, snizio dotacije sa 2,5 na samo 1 milijun kuna godišnje. Kalmeta mu je odgovorio kako je to učinjeno na zahtjev koalicijskih partnera.

Sinovčić je 3.prosinca 2014. uhićen zbog više kaznenih djela u predstečajnoj nagodbi medijske kuće VOX i preoblikovanja NK Zadra. Iz istražnog je zatvora pušten 6. veljače, nakon što je zagrebački Županijski sud prihvatio njegov prijedlog da mu se jamčevina u iznosu od 10 milijuna kuna u gotovini zamijeni hipotekama na jednako vrijedne nekretnine.