PROPAO MANEVAR

Sindikat, zaposlenici i nova direktorica 'krešu plaću' Katici Pupić Bakrač

08.11.2013 u 13:07

Bionic
Reading

Vršiteljica dužnosti Zračne luke Zadar Irena Ćosić najavila je korekciju rang liste bodova prema radnim mjestima. Podsjetimo, prema kolektivnom ugovoru potpisanom početkom studenog smijenjena direktorica Katica Pupić Bakrač na mjestu savjetnice bi po postojećim koeficijentima imala veću plaću od direktorice

'Zbog brojnih prigovora najvećeg dijela zaposlenika vezano uz nelogične i neujednačene kriterije prilikom vrednovanja radnih zadataka koje obavljaju u dogovoru sa svim rukovoditeljima službi i sektora te, naravno, Sindikalnim povjerenikom za Zračnu luku Zadar Vojkom Vrdoljakom nastojat ćemo kroz aneks ugovora na najprimjereniji mogući način, a u skladu s raspoloživim sredstvima, korigirati postojeću rang listu bodova prema radnim mjestima', kazala je Ćosić.

Ćosić je dužnost preuzela u utorak te je, kako kaže, odmah nastavila sa započetim projektima u cilju što bolje pripreme za sljedeću sezonu u kojoj je najavljeno povećanje prometa za 25 posto.

Osim infrastrukturnih radova u Zračnoj luci, raznih rekonstrukcija i sanacija te dogradnje zgrade, Ćosić navodi kako se nastavlja suradnja s Ryanairom, a u tijeku su i završni pregovori za ugovaranje dodatnih destinacija s novim zrakoplovnim kompanijama kao što su EasyJet, Norwegian i Transavia.

'Posebna pažnja i napori ulažu se u nastavku izrade potrebne dokumentacije za projekte koji su prijavljeni u bazu podataka Ministarstva pomorstva, prometa i veza kao projekti kandidati za sufinanciranje iz fondova EU-a. Poznato je već da su to projekti rekonstrukcije i produljenja USS 14-32 za 700 metara te projekt rekonstrukcije i dogradnje glavne stajanke u vrijednosti 53 milijuna eura. Lokacijske dozvole će se moći zatražiti tek poslije usvajanja izmjena i dopuna prostornog plana Zadarske županije, izmjena i dopuna Prostornog plana Općine Zemunik te dobivanja rješenja o prihvatljivosti zahvata kroz studiju utjecaja na okoliš koja je u izradi', navela je Ćosić ističući kako očekuje da bi se navedene aktivnosti mogle dovršiti do kraja lipnja 2014. godine jer bi dotad trebali biti riješeni imovinsko-pravni odnosi u koordinaciji s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom.

Također je najavila natječaj za konačno imenovanje direktora Zračne luke Zadar koji će uslijediti odmah poslije dobivanja zatraženih uputa od Ministarstva pomorstva, prometa i veza vezano za proceduru njegova provođenja.