ZLOČIN POČINJEN 2011. I 2012.

Sin šefa zagrebačke policije ostaje u pritvoru

25.04.2013 u 17:22

Bionic
Reading

Sašu Burušića, sina načelnika zagrebačke policije Gorana Burušića, policijski odjel za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sumnjiči za više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprava počinjenih tijekom 2011. i prošle godine, izvijestilo je državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama

U kaznenoj prijavi koju je policija predala Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu navodi se da je 27-godišnji Burušić, čiji identitet nije naveden, 'krivotvorio dokumentaciju raznih društava u kojima je prikazivao da su razne osobe njihovi zaposlenici, iako isti to nisu bili'. Potom je pomoću takvih krivotvorina navodno 'realizirao kredite za sebe i druge, na štetu većeg broja osoba koje su te kredite potom morale otplaćivati'.

U tužiteljstvu navode da su, nakon razgovora s osumnjičenikom, od suca istrage zatražili da ga zadrži u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Na zagrebačkom Župaijskom sudu se doznaje da je pred suca istrage Zdenka Posavca, koji mu je i odredio istražni zatvor, sinoć doveden samo Burušić, ali ne i ostali koje se, zajedno s njim, sumnjiči za krivotvorenje isprava i prijevare.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić jutros je izjavio da neće prihvatiti ostavku načelnika zagrebačke policije, iako je Goran Burušić svoj mandat jučer stavio na raspolaganje.'Bio bi smijenjen da je radio drukčije, a to znači da je radio u korist svoga sina i na bilo koji način zloupotrijebio svoj položaj', rekao je Ostojić uoči sjednice vlade.