krivi korak

Sin šefa Wagner grupe objavom na Telegramu odao tajnu lokaciju i u smrt odveo desetine suboraca

13.12.2022 u 22:44

Bionic
Reading

Sin šefa plaćenika iz Wagnera Pavel Prigožin je po svemu sudeći odao tajnu lokaciju u Ukrajini, nakon čega su je ukrajinske snage bombardovale, ubivši desetke njegovih suboraca.

Sin šefa privatne vojne formacije Jevgenija Prigožina je objavio fotografiju na društvenim mrežama ispred pansiona Žadanova u gradu Kadiivka gdje su bili skriveni plaćenici. Nakon toga su u subotu ukrajinske snage gađale pansion, a vjeruje se da je u napadu bilo 18 mrtvih i 50 ozlijeđenih ruskih boraca.

Ovo je drugi put da je vojna grupa "stradala" zbog vlastitih boraca nakon što je ruski ratni propagandist Sergej Sreda objavio fotografiju u njezinom sjedištu, otkrivajući lokaciju ukrajinskim snagama koje su je uništile. Izvještaji navode da je pansion koja je korišten u vojne svrhe od 2014. godine, uništen američkim raketama HIMARS. Fotografije objavljene na Telegram kanalima pokazuju zgradu koja je pretvorena u ruševine.

Serhij Gaidaj, guverner regije u egzilu, rekao je za ukrajinsku televiziju da je objekta gađan dok su u njemu bili smješteni pripadnici privatne vojne skupine Wagner.

"Pogodak je bio baš tamo gdje se nalazio Wagnerov stožer. Ogroman broj onih koji su bili tamo je poginuo", kazao je Gaidai.

Prigožinova fotografija objavljena na Telegramu prije udara otkrila je lokaciju ukrajinskoj vojsci.

"Fotografija istog hotela u Kadivki koji su danas uništile ukrajinske oružane snage Himarsa pronađena je u arhivi. Čovjek pored hotela je sin Jevgenija Prigožina", prenio je Klix.ba.