EPILOG SLUČAJA

Sin bivšeg načelnika splitske policije koji je pijan slupao auto izbjegao kazneni progon; spasio ga humanitarni rad

30.04.2019 u 13:19

Bionic
Reading

Kaznena prijava podignuta protiv 19-godišnjeg sina bivšeg načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića je odbačena nakon što je mladić ispunio obavezu uključivanja u humanitarni rad

Da podsjetimo, Luka Marendić (19), sin načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića, u noći s 15. na 16. listopada 2018. godine pod utjecajem alkohola skrivio je prometnu nesreću, i to policijskim Ford Focusom kojega inače koristi njegov otac.

Marendićev sin imao 1,70 promila alkohola u krvi, te je točno u 3.09 sati naletio na ogradu mosta na Bačvicama. Na sreću nije bilo ozlijeđenih i nastala je tek materijalna šteta.

'Vozilo je u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova RH, a koristi ga načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Vozač (1999.) je član njegove obitelji te je, prema prvim informacijama, uzeo vozilo na korištenje bez njegova znanja. Glavni ravnatelj policije uputio je stručni tim Ravnateljstva policije u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, a kako bi se utvrdile sve okolnosti slučaja i posljedično poduzele zakonom sve predviđene mjere', izjavili su tada iz MUP-a.

Posljedica nesreće bila je ostavka Slobodana Marendića, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, koji je zatražio razrješenje s radnog mjesta načelnika policijske uprave na koje je imenovan 1. ožujka 2017. godine.

  • +4
Načelnik Slobodan Marendić dao izjavu za medije Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Slobodna Dalmacija javlja da je nakon provedene posebne obveze uključenja u humanitarni rad, kaznena prijava protiv 19-godišnjeg sina bivšeg načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića odbačena.

Od Rene Laura, glasnogovornice Županijskog državnog odvjetništva u Splitu Slobodna je saznala kako je odbačaj prijave standardno postupanju prema Zakonu o sudovima za mladež.

'Kaznena prijava je odbačena zbog načela svrsishodnosti. To se radi prema maloljetnicima i mlađim punoljetnicima koji nisu otprije osuđivani te ako nisu bili počinitelji kaznenih djela. Nakon što je ispunio obvezu uključivanja u humanitarni rad i u cijelosti je izvršio kazneni postupak je obustavljen', kazala je Laura za Slobodnu.