GOTOVO NEMOGUĆE

Šimić: Nadam se da će Marković otići već u srijedu

19.12.2011 u 18:18

Bionic
Reading

Dario Šimić, predsjednik Hrvatske udruge 'Nogometni sindikat', kazao je u televizijskoj emisiji Hrvatska uživo da na čelo HNS-a moraju doći novi ljudi

'Prije šest smo se mjeseci uključili i upozoravali na mnoge nepravilnosti, na sve ono što se događa. Sve je presjekla posljednja afera sa sucima, gdje se jasno vidi da je riječ o kriminalu u hrvatskom nogometu. Nadam se da će na skupštini HNS-a u srijedu biti izglasano nepovjerenje predsjedniku i onda ćemo vidjeti kako ćemo dalje,' kazao je Šimić.

A na pitanje bi li on prihvatio mjesto predsjednika, Dario je odgovorio:

'To sada nije bitno. Primio sam mnogo poziva od članova skupštine, kazao sam da sam tu i da mogu pomoći hrvatskom nogometu. Bitno je da naš nogomet jednostavno izađe iz ove krize i da krene naprijed. Naravno da ću pomoći, ali sada je važno da to počistimo i da krene nabolje,' podvukao je Šimić.

Na koji način možete pomoći i koji su to koraci koje treba učiniti?

'Trebaju doći novi ljudi, znači kompletno se treba promijeniti vrh HNS-a i na sve stručne pozicije staviti ljude koji će raditi u interesu hrvatskog nogometa. Ne bi bilo dobro da dođu osobe koje imaju nekakva dugovanja prema drugima i oni koji žele mjesta samo zbog svog osobnog interesa. Sport se mora gledati da bude na dobrobit svih. Ne bi bilo dobro da se gleda i da se prave razlike sjever – jug, to ne bi bilo dobro,' zaključio je Šimić.

Prema proceduri HNS-a Šimićeva želja teško će se ostvarirti već u srijedu. Naime, u pitanju je redovna skupština, a ne izborna, te se na njoj ne može predati kandidatura. Ipak, na dnevni red može doći izglasavanje povjerenja aktualnom predsjedniku Markoviću, no to bi trebalo zatražiti više od polovine skupštinara, što je iluzorno za očekivati.