STIGAO ODGOVOR MOSTA

Šimić: Mesić zaslužuje jedan miran odmor u mirovini

19.05.2016 u 14:28

Bionic
Reading

Nakon ukidanja Ureda bivšeg predsjednika, Stjepan Mesić sazvao je press-konferenciju te se obračunao s Mostom i Domoljubnom koalicijom. Odmah je stigao i odgovor iz Mosta

Most i Domoljubna koalicija mi prigovaraju antifašizam, ali se to ne usude reći, poručio je danas na press-konferenciji Stjepan Mesić.

Nije dugo trebalo čekati da stigne odgovor iz Mosta. 'Most se već dugo zalaže za racionalizaciju svih troškova političara. Naša inicijativa koja je išla prema ukidanju Ureda predsjednika Mesića išla je zbog toga da racionaliziramo troškove jer ne vidimo koje smo rezultate dobili od tog ureda. Ponovno pozivanje na ustaše i partizane je neka tema kojom se Most ne bavi i pozivanje na tu temu nama je bespredmetno', kazao je novinarima u Saboru šef Mostovog kluba zastupnika Miroslav Šimić.

Mesić je pak u obraćanju novinarima kazao i da ne može zamisliti ni Božu Petrova niti Ivana Tepeša kako u Siriji lobiraju za povratak Ininih naftnih polja, što je on radio.

'Ne znam koliki je utjecaj gospodina Mesića. Za gospodina Petrova mogu reći da je potpredsjednik hrvatske Vlade, da je jedna nova generacija hrvatskih političara i gospodin Mesić stvarno zaslužuje jedan miran odmor u mirovini i neka ostavi ljude koji su aktivni na političkoj sceni da rade svoj posao', rekao je Šimić.

Komentirao je i zahtjev SDP-a da Sabor raspravlja o privatizaciji državnih poduzeća. 'Već sam jednom rekao da skidanje s popisa strateških tvrtki ne znači automatski privatizacija, to je rekao i premijer na kraju krajeva. To što se nešto odlučivalo na telefonskoj sjednici ne znači da prije toga nije bilo razgovora, pripreme i analize, a na telefonskoj sjednici samo je donesen zaključak. Možda se to moglo napraviti na neko sretnije rješenje, ali prije toga je bilo priprema. Što se tiče Mosta, mi imamo povjerenje u Vladu i naše ministre i u premijera Oreškovića i vjerujem u njihove procjene', rekao je Šimić.

Kazao je kako SDP nije kontaktirao Most, iako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović jučer kazao kako se oko inicijative za opoziv prvog potpredsjednika Vlade razgovara i s Mostom.

'Ne razgovaraju ni s kim. Što se tiče lobiranja, Milanović je nešto ranije slično pokušao pa nije dobro završilo. Ako je mislio s nekim razgovarati, neka ne razgovara', kazao je Šimić.