NOVACA JOŠ NEMA

Šibenik igra protiv Hajduka, ali u šarenom sastavu

24.11.2011 u 19:59

Bionic
Reading

Kako sada stvari stoje ovog vikenda se neće dogoditi da neka utakmica MAXtv Prve lige neće biti odigrana. Naime, iako Uprava Šibenika još nije isplatila potraživanja igračima, momčad će istrčati protiv Hajduka, ali u šarenom sastavu

Nastavljena je financijska agonija Šibenika. Dok su igrači Karlovca, gdje također nema novaca, odbili u prošlom kolu nastupiti protiv Rijeke, šibenski sastav će igrati utakmicu protiv Hajduka.

'Igrat će se sigurno, nećemo dopustiti sudbinu Karlovca. E sad, hoćemo li igrati sa seniorima, juniorima ili kadetima, tek treba vidjeti', kaže Šibenikov direktor Marko Karađole.

Poznato je da su igrači svoj nastup uvjetovali isplatom dviju plaća, a pozitivne signale poslala je Porezna uprava, koja će odblokirati Šibenikov račun.

'Taj će nam račun biti odblokiran 1. prosinca, ne samo nama nego svim klubovima koji su u fazi preoblikovanja. Pa niste valjda mislili da će se samo nama odblokirati račun, nismo mi tako važan faktor. Ali ono što je važnije: imamo novac za isplatu plaća, pozivam igrače na malo strpljenja', poručio je Karađole.

No igrači su toliko puta bili izigrani da ne mogu povjerovati u obećanja. Momci koji plaću nisu primili godinu dana ostaju pri svome i ne žele igrati ako ne bude isplate.

'Nismo prihvatili taj stav, ostajemo pri odluci da ne igramo ako se ne isplate dvije plaće. Mogu vam reći da 99 posto prvotimaca neće igrati', kazao je novinarima kapetan Šibenika Goran Blažević.