MALČIĆ O SLUČAJU MATVEJEVIĆ

'Sessina reakcija je sramotna'

29.07.2010 u 21:52

Bionic
Reading

Nakon što je Udruga hrvatskih sudaca, na čijem je čelu Đuro Sessa, reagirala na slučaj Matvejević, o svemu se oglasio i pučki pravobranitelj Jurica Malčić

'Reakcija predsjednika Udruge hrvatskih sudaca Đure Sesse na skandal u vezi sa slučajem Predraga Matvejevića sramotna je i novi je skandal za pravosuđe', poručio je za Večernji list pučki pravobranitelj Jurica Malčić koji je ogorčen Sessinim istupom.

Udruga sudaca reagirala je, naime, nakon što se u medijima počelogovoriti da će pisac Predrag Matvejević zbog klevete uskoro u zatvor. Tom je prilikom šef Udruge Đuro Sessa, braneći sudstvo, prozvao veleposlanike i druga tijela državne vlasti jer nisu zaustavili obmanu da Matvejević zbog uvjetne osude kojoj je još prije tri godine istekao rok kušnje ide u zatvor.

Mačiću se, naime, uopće ne sviđa što je Matvejević osuđen zbog klevete Mile Pešorde. 'Imali su priliku ispraviti tu sramotnu osudu kada im je glavni državni odvjetnik podnio zahtjev za zaštitu zakonitosti, no odbili su ga', rekao je Malčić dodajući da je posebno neprihvatljivo da se Sessa zauzima za to da kleveta ostane kazneno djelo.