DIŽE TENZIJE

Šešelj opet provocira: Da zapalim još jednu zastavu?

03.04.2015 u 17:45

Bionic
Reading

Vojislav Šešelj pojavio se danas na beogradskom sudu gdje traje proces rehabilitacije četničkog vođe Draže Mihailovića. Ondje su ga dočekale njegove pristaše, no i simpatizeri partizana iz Drugog svjetskog rata te velik broj interventnih policajaca, javlja HRT

Šešelj je rekao da je postupak za rehabilitaciju farsa jer sud nepotrebno usporava postupak. Bez obzira na to rehabilitacija Mihailovića ne može se spriječiti, rekao je, kako prenosi HRT, Šešelj novinarima ispred suda.

Kad su ga novinari upitali ima li neku poruku za Hrvatsku, Šešelj je odgovorio provokativnim pitanjem: 'Hoćete li da i danas jednu hrvatsku zastavu zapalim?'

Zatim je dodao da mora bježati jer ima puno policije i otišao.

U trenutku kada ponašanje optuženika za ratne zločine Vojislava Šešelja potiče napetosti u cijeloj regiji najvažnije bi bilo da Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u njegovu slučaju što prije donese presudu, ocijenio je glavni haški tužitelj Serge Brammertz u intervjuu koji je objavio sarajevski Dnevni avaz.

Podsjetimo, Šešelj je zapalio hrvatsku zastavu te su slijedile ošte reakcije iz naše zemlje. Šešeljev postupak osudile su i srbijanske vlasti. Situacija se smirila pomirljivim izjavama državnih čelnika obiju zemalja.