PARANOIČNI VOJA

Šešelj: 'ICTY želi da umrem'

02.11.2010 u 21:58

Bionic
Reading

Srpski ultranacionalist Vojislav Šešelj u utorak je izjavio kako Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) "želi" da on umre te da netko izvana 'manipulira njegovim zdravstvenim stanjem', prenio je France Presse

'S obzirom na to da me ne možete proglasiti krivim, jer nema nikakvih dokaza protiv mene, izgleda da bih ja trebao umrijeti, da medicinska dokumentacija bude besprijekorna, a vi biste potom mogli mogli kazati - napravili smo sve što smo mogli, ali, eto, dogodilo se', kazao je Šešelj sucima, tijekom rasprave o stanju u postupku koji se protiv njega vodi po optužnici za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991 -1993.

"Mojim zdravstvenim stanjem manipulira" netko izvana, rekao je on, a cilj toga je, kako tvrdi, izazvati njegovu smrt.

Šešelj je pred sudom izjavio kako je prošli četvrtak podvrgnut "ablaciji" , intervenciji na srcu koja se obavlja laserskom sondom uvedenom kroz krvne žile u području prepona, zbog liječenja srčane aritmije i tahikardije. Također je rekao kako ga nitko nije obavijestio o ishodu intervencije te smatra da se izvješće o toj operaciji od njega "krije".

Šešelj je rekao kako je tijekom liječničkog zahvata koji je trajao tri sata "izgubio svijest", a kirurg ga je po završetku zahvata obavijestio da je to toga došlo zbog nedostatka kisika.

"Riječ je o ozbiljnoj komplikaciji, a najgore od svega je što nisam saznao je li operacije uspjela. Možda je i uspjela, ali ja osjećam iste simptome", kazao je te dodao: "Ovdje je ubijen Milošević. Siguran sam da je on ovdje ubijen, jer je bio lišen odgovarajuće zdravstvene skrbi", kazao je Šešelj, podsjetivši na slučaj bivšega jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, koji je umro 11. ožujka 2006. u pritvoru u Scheveningenu tijekom sudskoga procesa koji je ICTY vodio protiv njega.