samo odgođen

Šerbedžija: Zabranili su mi koncert u Vinkovcima; gradonačelnik Bosančić: To nije točno!

28.10.2021 u 15:45

Bionic
Reading

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić izjavio je u četvrtak kako nitko od predstavnika gradskih vlasti nije razgovarao s Radom Šerbedžijom te mu nije niti je mogao zabraniti održavanje koncerta u Vinkovcima 15. studenoga.

"S Radom Šerbedžijom kontaktirao je organizator Filmskog festivala glumca. Grad Vinkovci s tim nemaju veze iako smo mišljenja kako nije primjereno održavanje bio kakvih koncerata u vrijeme kada se u obližnjem Vukovaru odaje počast i traje prisjećanje na brojne žrtve agresije na taj grad 1991. godine", rekao je Bosančić.

Na svojemu facebook profilu hrvatski kazališni i filmski glumac i glazbenik Rade Šerbedžija napisao je kako su ga iz Filmskog festivala glumca iz Vinkovaca zvali da 15. studenoga održi koncert u vinkovačkom Kazalištu Joze Ivakića, na što je on pristao jer su Vinkovci grad u kojem je odrastao i koji u njegovu životu uvijek ima posebno mjesto i značaj.

Međutim, u srijedu, 27. listopada javljeno mu je da je koncert otkazan.

Šerbedžija je rekao da se "naravno ne slaže s takvom odlukom jer je smatra čistim politikantstvom. Kaže da njegove propagiraju ljubav, humanizam i blagost i ne mogu nikoga i ništa vrijeđati.

"Danas su me organizatori zvali i molili me da koncert održim u prosincu... I ja ću to naravno učiniti. Ali ne zbog njih, nego zbog Vinkovčana koji žele doći na moj koncert. Uostalom, kao što je zadatak liječnika da brinu o zdravlju ljudi, zadatak nas umjetnika je da brinemo za duhovno zdravlje ljudi za koje snimamo filmove, igramo kazališne predstave i ponekad pjevamo svoje pjesme", napisao je Šerbedžija.

Slaven Nuhanović iz Umjetničke organizacije "Asser Savus" iz Vinkovaca, koja je organizator Filmskog festivala glumca, kaže kako je koncert Rade Šerbedžije odgođen upravo zbog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.