OSUJETIO KLOPKU

Šeks: Teze da sam surađivao s jugoslavenskom tajnom službom su lažne, tendenciozne i manipulativne

27.11.2017 u 17:36

Bionic
Reading

Pročelnik Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimir Šeks u ponedjeljak je priopćenjem reagirao na napise medija o njegovoj navodnoj suradnji s nekadašnjom jugoslavenskom tajnom službom

Šeks u priopćenju ističe kako su teze o njegovoj navodnoj suradnji sa Službom državne sigurnosti (SDS) netočne, tendenciozne i manipulativne.

'Nakon što sam 1971. pokrenuo kazneni postupak protiv Službe državne sigurnosti zbog nezakonitog otvaranja pošte, kroz dva desetljeća bio sam pod kontinuiranim nadzorom i obradom SDS-a, što je uključivalo prisluškivanje telefona, nadzor pošte i uhođenje', stoji u Šeksovom priopćenju.

Pročelnik HDZ-ovog Savjetodavnog vijeća nadodaje kako pažljivo iščitavanje cjelovitih dokumenata koji bilježe kontakte koje je 1974. imao sa službenicima SDS-a pokazuju da je i u slučaju Zlatka Bagarića osujetio jednu od brojnih klopki koje su mu, kako kaže, namještali pripadnici jugoslavenske tajne službe.

  • +12
Sva lica Vladimira Šeksa Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

'Zbog tzv. verbalnog delikta suđeno mi je u montiranom procesu koji je započeo djelovanjem agenta provokatora 1981. godine, nakon čega sam služio zatvorsku kaznu u KPD Stara Gradiška i zabranjeno mi je bavljenje odvjetništvom. Stoga ocjenjujem da se radi o još jednoj manipulaciji, u suradnji s određenim medijima, koja nastoji poništiti razlike između žrtvi i suradnika jugoslavenske tajne službe', zaključuje Šeks u svojem priopćenju.