odbijena mu žalba

Šef Uprave HEP-a Barbarić: 'Poštovat ću odluku suda i srušiti kuću o svom trošku'

01.12.2023 u 15:15

Bionic
Reading

Šef Uprave HEP-a Frane Barbarić poručio je u petak da će poštivati odluku Općinskog suda u Splitu koji je odbio njegovu žalbu na rješenje Državnog inspektorata za rušenje bespravno građene vile na otoku Hvaru te najavio da će srušiti objekt o svom trošku

"Budući da je 1. prosinca Upravni sud u Splitu donio presudu, ocijenivši da se u konkretnom slučaju ne radi o rekonstrukciji, poštovat ću odluku Suda i srušiti objekt o svom trošku te podmiriti sve druge uz to vezane troškove", stoji u priopćenju šefa Uprave HEP-a.

Splitski Upravni sudu u petak je nepravomoćnom presudom odbio Barbarićev tužbeni zahtjev kojim je tražio poništenje rješenja Državnog inspektorata o rušenju bespravno izgrađene vile na Hvaru.

Barbarić je najavio da će uložiti žalbu Visokom upravnom sudu, te će, ako presudi u njegovu korist tražiti naknadu za rušenje. Naglasio je da u čitavom postupku štetu nisu snosili građani ni državni ili općinski proračun već je materijalni teret isključivo njegov.

Barbarić tvrdi da je tijekom proteklih mjeseci i tjedana u medijima iznesen niz netočnih informacija vezanih uz taj slučaj.

Vila Frane Barbarića Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Kaže da je od prvog dana aktivno sudjelovao u postupku, te da usprkos činjenici što se "u svim medijima" ta tema "pojavljuje kao udarna vijest" nije javno istupao kako bi izbjegao napade da kao predsjednik uprave državnog poduzeća utječe na rad suda.

No, smatra da su posljednjih mjeseci pojedini mediji prekoračili granicu i da su ciljano izvještavali radi dodatnog pritiska na pravosuđe.

"Također se želim osvrnuti na činjenicu da je u drugim predmetima rušenje objekata čekalo do pravomoćnog dovršenja upravnog postupka, ali budući da je toliki pritisak medija izvršen na mene i moju obitelj koja trpi posljedice ovakvog izvještavanja odlučio sam ne čekati pravomoćnu odluku Suda", stoji u priopćenju šefa Uprave HEP-a.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'