PRIJAVE PROTIV SINDIKATA

Šef osiguranja nije nikoga spolno uznemiravao

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 11.02.2009 15:58
  • Objavljeno 11.02.2009 u 15:58
zatvor čuvar

zatvor čuvar

Izvor: Shutter stock / Autor: -

Vršitelj dužnosti ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Miroslav Mihoci odbacio je danas optužbe Sindikata pravosudne policije Hrvatske (SPPH) da je načelnik Odjela osiguranja u sisačkom zatvoru Željko Šimić diskriminirao i spolno uznemiravao povjerenicu tog sindikata Kristinu Grubec Roksa te istaknuo da u tri inspekcijska nadzora nije potvrđena niti jedna njezina optužba

Sindikat je jučer izvijestio da je protiv Šimića podnio kaznenu prijavu, a Mihoci je danas najavio 'protuudar', odnosno kaznene prijave protiv sindikalnih čelnika zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela, ali i zlouporaba položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava.

Mihoci tvrdi da je u sisačkom zatvoru u studenome i prosincu prošle godine obavljena tri inspekcijska nadzora tijekom kojih nitko od službenica i službenika nije potvrdio optužbe sindikalne povjerenice, nego je upravo suprotno utvrđeno da Šimić radi profesionalno te u skladu sa zakonom i pravilima struke.

No, inspekcija je otkrila da je više službenica dulje vrijeme spolno uznemiravao upravitelj zatvora Ivica Dadović, a ne Šimić, pa je suspendiran, protiv njega je pokrenut stegovni postupak i podignuta kaznena prijava, objasnio je Mihoci koji tvrdi da ne zna koja je pozadina 'neosnovanih optužbi na račun Šimića i zašto ga se sindikat želi riješiti'.

Potvrdio je navode sindikata da inspekcija nije razgovarala i saslušala argumente Kristine Grubec Roksa, no tvrdi da je to zato što je ona svaki put bila na bolovanju. Odbacio je, pak, optužbe SPPH-a da Uprava za zatvorsku sustav sprječava rad sindikata u sisačkom zatvoru te da pritisci na povjerenicu i članove dolazi iz te Uprave.

Mihoci je najavio da će se idućeg tjedna u sisačkom zatvoru među službenicima provesti anonimna anketa te dodao kako očekuje da će se sindikalna povjerenica Kristina Grubec Roksa odazvati njegovom pozivu na razgovor.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi