nevjerojatan pothvat

Šef kardiokirurgije iz Niša pohvalio svoj tim: 'Ostvarili smo cilj, nema više lista čekanja'

11.04.2023 u 11:18

Bionic
Reading

Šef Klinike za kardiokirurgiju UKC-a Niš pohvalio je na svojem Facebook profilu cijeli tim liječnika i osoblja jer su ostvarili cilj - nemaju više liste čekanja

Šef Klinike za kardiokirurgiju UKC-a Niš Dragan Milić objavio je na svojem Facebooku kako je tim liječnika i zaposlenika ostvario zacrtani cilj - nemaju više liste čekanja. Kako je napisao, između ostaloga, poslije gotovo sto dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda, cilj koji je postavila Klinika, da elimirniraju sve liste čekanja za kardiovaskularne operacije, je - ostvaren.

'Liste čekanja od danas na našoj klinici ne postoje i ni jedan pacijent koji prođe anesteziološku ambulantu neće čekati operaciju duže od 5-15 dana! Od sutra se klinika vraća na redovan režim rada...', napisao je Milić. Naveo je kako je lista čekanja sa 149 bolesnika na početku ove godine prešla u listu zakazivanja na kojoj se sada nalazi 42 bolesnika.

'Operacije koje su se prošle godine čekale 3-4, a nekada i šest mjeseci, više se neće čekati...', navodi dalje. U 100 dana napravili su ukupno 248 operacija, a prošle godine u isto vrijeme 117. Samo u ožujku su napravili 98 operacija. Ističe kako je u odnosu na prošlu godinu došlo do dupliranja broja operacija, pregleda i broja hospitalizacija te da je jedino smrtnost ostala ista, ispod dva posto, odnosno 1,98 posto, uključujući i hitne slučajeve.