ministar o vatrogastvu

Marić: Vatrogascima treba osigurati primjerene uvjete rada

  • Autor: I. Ba. / Hina
  • Zadnja izmjena 20.07.2017 11:23
  • Objavljeno 20.07.2017 u 11:00
Ministar Marić o vatrogastvu: Treba preispitati, redefinirati i osigurati primjerene uvjete rada vatrogascima
Ministar Marić o vatrogastvu: Treba preispitati, redefinirati i osigurati primjerene uvjete rada vatrogascima Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović
Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u četvrtak da treba preispitati, redefinirati i osigurati primjerene uvjete rada vatrogascima

Upitan o lošem stanju u vatrogastvu, odnosno hoće li biti novaca za poboljšanje uvjeta rada vatrogasaca, Marić je prije sjednice Vlade rekao kako će o tome više riječi biti na samoj sjednici jer će se, s obzirom na okolnosti, sigurno otvoriti to pitanje.

Pojasnio je da su funkcije vatrogastva u najvećem dijelu decentralizirane i imaju dva ključna izvora sredstava - iz udjela u porezu na dohodak jedan posto, povrh funkcija za izravnanje, a financira ga i lokalna samouprava ovisno o svojim mogućnostima i propisanim standardima.

Kao središnja država propisujemo minimalne standarde i oni mogu iznad toga dobiti sredstava, kaže Marić. Na godišnjoj razini, kad se to zbroji i dodaju pozicije Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ministarstva obrane i vatrogasnih službi dođe se do razine od oko 800-tinjak  milijuna kuna.

  • +29
Najpotresnije fotke 'majke svih požara' u Hrvatskoj Izvor: Cropix / Autor: Zvonimir Barisin / CROPIX

Kao što smo govorili i o nekim drugim funkcijama, tako i ovu treba preispitati, redefinirati i osigurati primjerene uvjete rada, rekao je Marić.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal
404 - tportal