VELIKA ZAPLJENA U VENEZUELI

Sedam tona kokain u građevinskim strojevima

07.07.2011 u 21:07

Bionic
Reading

Policija Španjolske i Venezuele zaplijenila je gotovo sedam tona kokaina i uhitila 13 članova mreže koja je pokušala unijeti drogu u Španjolsku, skrivenu u građevinskim strojevima, objavila je u četvrtak policija

Uhićenja provedena u obje zemlje omogućila su 'razotkrivanje jedne od najvažnijih krijumčarskih organizacija koja je namjeravala unijeti u Španjolsku 6,7 tona kokaina skrivena u građevinskim strojevima putem luke u Bilbau', na sjeveru zemlje, objavila je policija.

Osam osoba uhićeno je u Venezueli a pet u Španjolskoj, među kojima šef organizacije, piše u priopćenju policije. Droga je zaplijenjena u Venezueli. Istraga je pokrenuta u veljači.

Španjolska policija obaviještena je da je glavni uhićenik 'osumnjičen za pripremu transporta iz Španjolske prema Venezueli građevinskih strojeva s ciljem da se ta oprema vrati brodom u Španjolsku, s kokainom skrivenim u dvostrukom dnu', piše u priopćenju.

Policajci su imali potvrdu da su strojevi poslani prema venezuelanskoj luci Puerto Cabello početkom lipnja i upozorili venezuelansku policiju koja je intervenirala i zaplijenila drogu kad je bila spremna krenuti za Bilbao.