problem zbrinjavanja otpada

SDP-ovka Antolić Vupora oštro po varaždinskom županu: 'Priča o nečemu o čemu vrlo malo zna i zastupa sve samo ne interese građana'

12.08.2022 u 10:41

Bionic
Reading

Predsjednica SDP-a varaždinske županije Barbara Antolić Vupora poručila je u petak kako HDZ-ov varaždinski župan Anđelko Stričak ne zastupa interese građana Varaždina kada u javnosti govori o zbrinjavanju komunalnog otpada

Župan Stričak već danima pokušava u brojnim medijima nešto reći o zbrinjavanju nakupljenog komunalnog otpada u Varaždinu, ali ne uspijeva. Zašto? Zato jer vrlo malo zna o nečemu o čemu se trudi polemizirati, a zastupa sve samo ne interese građana Varaždina”, istaknula je Antolić Vupora u priopćenju.

Dodaje kako je njegova izjava kako će „građani Varaždina tri puta platiti zbrinjavanje komunalnog otpada” u potpunosti neutemeljena i paušalna. Osvrnula se i na njegovu izjavu kako “druga strana smatra da bi Grad trebao platiti odštetu”.

“Zar je župan izabran da zastupa interese “druge strane” ili interese građana Varaždina i njihove demokratski izabrane vlasti?”, upitala je. Podsjetila je kako je Stričak bio prvi HDZ–ovac, kada je HDZ bio dio bivše gradske vlasti u Varaždinu koja nije znala riješiti problem bala. “Tada ga nismo čuli da nešto predlaže, a sada docira gotovo svaki dan”, istaknula je.

Podsjetila je i kako je bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić propisao je jedini mogući hodogram Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost po kojemu sada i Grad Varaždin postupa. Isti Fond je sa 40 posto odlučio i sufinancirati cijeli projekt, napominje.

“O čemu to onda župan Stričak priča i čiju on to politiku provodi?! Svoju ili politiku njegovih koalicijskih partnera kojima je u interesu da novac dobije “druga strana”?”, upitala je Antolić Vupora.

Istaknula je kako su SDP i varaždinski gradonačelnik krenuli s transparentnim i otvorenim načinom rješavanja komunalnog otpada, što očito smeta „drugoj strani“ jer su im pošteni i legalni potezi pomrsili račune.

“Župan Stričak je ili svojom voljom ili političkom manipulacijom, svejedno, postao Čehokov trbuhozborac i glasnogovornik interesne skupine koja je planirala izvući novac iz gradskog proračuna”, smatra.

Poručila mu je i da se primi posla iz svoje nadležnosti i ne budi zapreka za realizaciju dobrih projekata u interesu svih građana Varaždina, kao i cijele Varaždinske županije.