priopćila uprava

Nakon ostavke predsjednika uprave Grad Varaždin aktivirao zadužnicu za dugovanje Varteksa u iznosu od 1,3 milijuna kuna

  • Autor: B. R./Hina
  • Zadnja izmjena 11.08.2022 18:14
  • Objavljeno 11.08.2022 u 18:14
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Nakon ostavke predsjednika Uprave Varteksa Tomislava Babića, Grad Varaždin u četvrtak je aktivirao zadužnicu za dugovanje Varteksa u iznosu od gotovo 1,3 milijuna kuna, priopćili su iz varaždinske gradske uprave

Iz Grada Varaždina u priopćenju su obrazložili da je zadužnica aktivirana s obzirom da je u srijedu Tomislav Babić podnio ostavku na funkciju predsjednika Uprave Varteksa d.d. u kojoj je naveo da su razlog ostavke višemjesečni neuspješni pregovori vjerovnika oko podjele novca od prodaje nekretnina.

  • +7
  • +4

Tvornica Varteks

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Iz gradske uprave ističu da su, nakon što su iscrpljene sve mogućnosti kako bi se nastavio daljnji rad Varteksa, bili prisiljeni pokrenuti ovrhu za dospjela potraživanja upravnog ugovora i drugih nepodmirenih dospjelih potraživanja kako bi zaštitili financijske interese Grada Varaždina.

U četvrtak je aktivirana zadužnica za dugovanje Varteksa po upravnom ugovoru u iznosu od 1,27 milijuna kuna, a odnosi se na komunalnu naknadu, naknadu za uređenje voda i spomeničku rentu. U priopćenju Grada Varaždina navodi se i da je dostavljeno rješenje o ovrsi Varteksa za redovni dug u iznosu od 553,3 tisuće kuna, koji se odnosi na komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!