STRANAČKI IZBORI U ZAGREBU

SDP-ovci biraju između Marasa, Bernardića i Mrsića

20.10.2013 u 17:58

  • +5

izbori u SDP-u

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor

Bionic
Reading

Oko 7000 članova zagrebačkog SDP-a danas na izborima za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije SDP-a bira između trojice kandidata - Davora Bernardića, Gordana Marasa i Miranda Mrsića

Gordan Maras danas je nakon glasovanja na izborima za predsjednika zagrebačkog SDP-a istaknuo da će SDP sutra biti jača i bolja stranka, ali da zagrebački SDP mora biti jedinstven kako bi pobijedio na sljedećim lokalnim izborima.

Maras je, nakon glasovanja u Mjesnoj organizaciji SDP-a u Maksimiru, na novinarski upit što može obećati SDP-u i gradu Zagrebu ako pobijedi na izborima, istaknuo kako je njegov prvi zadatak ujediniti stranku te nakon toga izgraditi sustav, ponuditi program ali ne program koji nudi (zagrebački gradonačelnik) Milan Bandić, a 'to je šetnja po gradu i stvaranje dojma da se nešto radi'.

Dosadašnji predsjednik zagrebačke Gradske organizacije SDP-a Davor Bernardić naglasio je kako očekuje da će članice i članovi zagrebačkog SDP-a znati dobro izabrati.

'Danas su birališta otvorena od 8 do 21 sat - trinaest sati demokracije u SDP-u. Moj zagrebački SDP je snažna stranka poštenih ljudi koji prepoznaju poštenje, iskrenost i odlučnost i znaju izabrati na temelju djela, a ne samo na temelju riječi', istaknuo je Bernardić nakon glasovanja u Mjesnoj organizaciji SDP-a Novi Zagreb - istok.

Mirando Mrsić izjavio je da ta stranačka organizacija SDP-a treba zaokret. Na pitanje novinara što može obećati da će promijeniti ako pobijedi, Mrsić je rekao da zagrebačka organizacija treba zaokret, ujedinjenje i bolju organizaciju.

'Svaki član će imati svoju ulogu u organizaciji. Ono što također želim jest da se odluke donose među članovima, u mjesnim organizacijama i da SDP postane prepoznatljiv u gradu Zagrebu, da građani - koji su nam rekli ne na ovim lokalnim izborima - na sljedećim lokalnim izborima 2017. pokažu da smo mi ona snaga koja može artikulirati njihova stremljenja i njihove želje kakav Zagreba treba biti u idućih 20-ak godina', istaknuo je Mirando Mrsić nakon glasovanja u Mjesnoj organizaciji SDP-a Podsljeme u Gračanima.

Mrsić smatra da unutarstranačka kampanja za predsjednika zagrebačkog SDP-a nije previše destabilizirala i podijelila stranku.
S obzirom na to da su trojica kandidata, Mrsić je na kraju novinarima rekao kako misli da su male šanse da u prvome krugu izaberu predsjednika zagrebačkog SDP-a.

Ako niti jedan od trojice kandidata (Davor Bernardić, Gordan Maras i Mirando Mrsić) ne dobije natpolovičnu većinu glasova, dvojica s više glasova idu u drugi izborni krug koji će se održati iduće nedjelje, 27. listopada.