PONOVLJENI IZBORI

SDP-ovac Rilje potvrdio pobjedu u Trogiru

15.06.2009 u 07:15

Bionic
Reading

Nakon ponovljenog glasovanja na izbornim mjestima 9 i 15 u Trogiru po neslužbenim konačnim rezultatima kandidat SDP-a za gradonačelnika Damir Rilje dobio je ukupno 59,78 posto glasova, dok je njegovu protukandidatu Vinku Brkanu (HDZ) pripalo ukupno 40,22 posto glasova, izvjestilo je sinoć Gradsko izborno povjerenstvo Trogira.

Na ponovljenom glasovanju na dva izborna mjesta - u Starom gradu i naselju Mastrinka od ukupno registriranih 2057 glasača na izbore je izišlo njih 613, to jest gotovo 30 posto.

Damir Rilje (SDP) je na ta dva birališta dobio povjerenje 462 glasača, a Vinko Brkan (HDZ) dobio je 133 glasa, dok je 18 glasačkih listića bilo nevažećih, doznaje se u Gradskom izbornom povjerenstvu Trogira.

Budući da je u drugom izbornom krugu, održanom 31. svibnja ove godine, Rilje (SDP) na svim biralištima u Trogiru dobio 1106 glasova više od protukandidata Brkana (HDZ), to znači da ishod današnjeg ponovljenog glasovanja na dva trogirska birališta nije ugrozio Riljin izborni uspjeh od 31. svibnja.

Glasovanje na dva trogirska birališta ponovljeno je jer je Ustavni sud Republike Hrvatske odlučio na njima poništiti glasovanje nakon što je utvrđeno da je u glasačkim kutijama na ta dva birališta u drugom izbornom krugu za gradonačelnika, održanom 31. svibnja ove godine, višak glasačkih listića.

Poništavajući izbore na spomenuta dva trogirska birališta, Ustavni sud je uvažio žalbu Gradskog odbora HDZ koji je prijavio višak glasačkih listića u glasačkim kutijama na tim biralištima.