ČEKA SE ODLUKA POLICIJE

Savez protiv gostovanja, Boysi iz inata u Rijeku!

18.04.2012 u 14:10

Bionic
Reading

Na sjednici Izvršnog odbora HNS-a izglasana je mjera o zabrani gostovanja navijača svih hrvatskih klubova MAXtv Prve lige do kraja sezone. No, potvrdu takve odluke u četvrtak će morati donijeti i policija

Povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk izvijestio je kako je IO odluku donio jednoglasno, te kako se ona odnosi i na finale hrvatskog nogometnog Kupa u koji se u utorak plasirao zagrebački Dinamo.

Dodajmo kako ova mjera ne vrijedi na današnju uzvratnu utakmicu polufinala hrvatskog nogometnog Kupa između Cibalije i Osijeka (18 sati, NK Cibalije, prva utakmica 3:0 za Osijek, op.a.).

'Vlada opća zabrinutost u Savezu jer postupci službenih osoba koje prekidaju utakmice imaju snažan utjecaj na cijelo natjecanje. Aktivirali smo ovu snažnu mjeru, ali provedbu tek moramo potvrditi s policijom i klubovima. Ako bude sve u redu na snagu bi trebala skupiti sutra', izvijestio je Cvrk te pojasnio:

'Provodit će se samo na utakmica na kojima procjenjujemo kako su visoko rizične, a Udruga prvoligaša je tražila i rigidniji pristup.'

Zanimljivo je bilo čuti kako Cvrk komentira najave navijačkih skupina kako će svoje rivale pozivati na druge tribine.

'Lijepo je što svjedočimo takvim akcijama pa makar one bile i izazvane našim planom. To navijačima neće biti zabranjeno', kazao je Cvrk.

No, obzirom da je cijeli Zagreb oblijepljen plakatima na kojima se svi navijači Dinama pozivaju u Rijeku (Kantrida, subota 17h) zanimalo nas je kako će reagirati ako čak tri tisuće BBB-a – kako se najavljuje – iz inata krene prema Rijeci (istok će biti zatvoren, no jug je dostupan, op.a.).

'Znamo kakva je situacija no mi nemamo ustavno pravo zaustavljati navijače na autocesti, pogotovo one koji nema zabranu. No, sve detalje vezane na ovu temu raspravit ćemo na sastanku s policijom', dodao je za tportal.hr Cvrk.

U četvrtak tijekom dana doznat ćemo što o novoj mjeri Izvršnog odbora HNS-a kaže policija.