LAŽU, IMAM PUNO VIŠE NOVACA

Saudijski princ otkantao Forbes

06.03.2013 u 00:58

Bionic
Reading

Saudijski milijarder princ Al-Valid bin Talal odlučio je prekinuti suradnju s američkim magazinom Forbes optuživši ga da je podcijenio njegovo bogatstvo, navodi se u priopćenju koje je u utorak objavila njegova tvrtka Kingdom Holding

Forbes je u ponedjeljak objavio klasifikacijsku listu za 2013. godinu i procijenio bogatstvo princa Al-Valida na 20 milijardi dolara te da je on po bogatstvu na 26. mjestu.

U priopćenju se navodi da su nakon šest godina suradnje Forbesove ekipe za procjenu odbile obračunati bogatstvo princa Al-Valida na osnovu njegove imovine upisane na saudijskoj burzi.

Kingdom Holding se brine što su ekipe uzele u razmatranje glasine o 'manipuliranju' podacima na ovoj burzi i da je to 'nacionalni sport' u Saudijskoj Arabiji jer su kockarnice zabranjene u kraljevstvu.

'Nakon što smo konstatirali da Forbes nema namjeru poboljšati metodu procjene našeg Holdinga, odlučili smo prekinuti suradnju s ovim časopisom', navodi se u priopćenju.

U priopćenju se dalje ističe kako će Holding i dalje imati povjerenja u Bloomberg Billioneres koji je procijenio bogatstvo princa El-Valida, rođaka kralja Abdulaha, na 28 milijardi dolara.

Kingdom Holding, koji u visini od 95 posto kontrolira princ Valid, veliki je svjetski investitor. Posjeduje lanac luksuznih hotela, među kojim je pariška palača Georges V. Ima dionice i Citigroupa, News Corpa, Applea i Walt Disney Corpa.