AKTIVNA KAO I SUPRUG

Sanja Milanović odlično se uklopila u trend

27.09.2012 u 21:18

Bionic
Reading

Cijeli tjedan premijer Zoran Milanović u New Yorku ima svoj političko-diplomatski program, a i Sanja Musić Milanović je, čini se, u američkom političkom establišmentu dobro primljena i prilično aktivna, javlja HRT

New York u rujnu pripada modnim dizajnerima i političarima. No supruge predsjednika i premijera više nisu samo ljepše polovice moćnih muškaraca koje prate modu i domjenke. Liječnica - epidemiologinja Sanja Musić Milanović odlično se uklapa u trend.

Na poziv supruge glavnog tajnika UN-a Ban Soon-taek, na skupu o autizmu na Svučilištu Hunter govorila je o hrvatskim iskustvima. Mi u Hrvatskoj imamo jedan slučaj autizma na tisuću osoba u dobi od 0-19 godina, u zadnjih sedam godina broj osoba porastao za 2,6 puta, dramatičan porast, izjavila je.

Nakon Chicaga, i u New Yorku se srela s prvom damom SAD-a. Michelle Obama jedan je od najjačih aduta u utrci za drugi mandat Baracka Obame, no i u kampanji neumorno promovira zdrav život djece i mladih. Nju Sanja Musić Milanović smatra izvanrednom ženom.

Na glasu kao žena koja ne voli medijsku pozornost i štiti privatnost svojih sinova, Sanja Musić Milanović ipak nije stidljiva. No samo kada je riječ o promociji Hrvatske i posla kojim se bavi već 20 godina.