POMOĆ HITNIH SLUŽBI

Samo prošle godine dva milijuna poziva na broj 112

10.02.2024 u 14:19

Bionic
Reading

U proteklih 19 godina otkako je u Hrvatskoj aktivan broj 112 za pomoć hitnih službi, imali smo 35 milijuna poziva, a samo protekle godine oko 2 milijuna, izjavio je u subotu u Slavonskom Brodu ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut

Rekreativnim trčanjem uz simbolični start u 11 sati i 2 minute ispred Sportske dvorane Vijuš u Slavonskom Brodu, u organizaciji Ravnateljstva CZ Brodsko-posavske županije i Trkačkog kluba B.R.A.C.E., obilježen je Dan europskog broja 112.

Uz tradicionalno 13. rekreativno trčanje, svoj rad i opremu predstavile su operativne snage, žurne službe i udruge civilnog društva.

'Već tradicionalno, obilježavanje Dana europskog broja 112 održavamo u Slavonskom Brodu i jako smo zadovoljni organizacijom. Ove godine obilježavanje Europskog broja 112 ima i humanitarni predznak- u suradnji s Hrvatskom udrugom za bolesti štitnjače danas pokrećemo i akciju za nabavu uređaja za ultrazvučnu dijagnostiku u Petrinji pod motom #KorakPoKorakZajedno', istaknuo je ravnatelj Ravnateljstva CZ Trut.

Ova humanitarna inicijativa dodatno obogaćuje događanje, potičući zajednicu na solidarnost i podršku onima kojima je to najpotrebnije, dodao je. Obilježavanju Europskog broja 112 u Slavonskom Brodu nazočila je i voditeljica Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Andrea Čović Vidović.

Na europskoj razini broj 112 obilježava 32. godinu rada, a koristi se u 27 članica Europske unije. Mnogo je ljudi uključeno kako bi bili u službi pomoći drugima, zajednici. Ovim povodom ističemo njihovu važnost u društvu te činjenicu kako napredna tehnologija uvelike olakšava i ubrzava rad, odnosno pomoć, rekla je.