RUSIJA PORUČUJE

'Šaljemo Assadu raketni sustav S-300'

20.06.2013 u 14:43

Bionic
Reading

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za rusku televiziju izjavio je da će Rusija ispoštovati ugovor o isporuci Siriji sofisticiranog raketnog sustava S-300, javlja agencija Anadolija

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, u intervjuu za rusku televiziju, izjavio je da će Rusija ispoštovati ugovor o isporuci Siriji sofisticiranog raketnog sustava S-300.

'Poštujemo sve svoje ugovore koje smo potpisali i bit će nam čast ispuniti obaveze iz ugovora o isporuci raketnog sustava S-300', rekao je Lavrov.

Podsjetimo, Rusija je prošlog mjeseca priopćila da će Siriji prodati suvremeni zračni raketni sustav S-300.

Prema određenim istraživanjima, raketni sustav S-300 jedan je od najvažnijih vojnih tehnologija za presretanje vojnih aviona.

Rusija podržava sirijski režim predsjednika Bašara al-Asada koji se već dvije godine bori protiv pobunjeničkih snaga u toj zemlji.

Također, Rusija, kao stalna članica Savjeta sigurnosti Ujedinjenih naroda, nekoliko je puta uložila veto na rezolucije o okončanju rata u Siriji.

Inspekcija UN za ljudska prava priopćila je da je u ratu u Siriji do sada ubijeno najmanje 93.000 ljudi. U proteklih godinu dana u Siriji mjesečno gine oko 5.000 osoba.