NOVO KRVOPROLIĆE

SAD: ubijena dvojica vatrogasaca, dvojica ranjena

24.12.2012 u 18:01

Bionic
Reading

Najmanje dvojica vatrogasaca iz američkoga gradića Webstera u državi New York poginula su nakon što je naoružani napadač ili više njih otvorio vatru na skupinu vatrogasaca pozvanih da ugase požar koji se proširio na tri kuće.

Prema riječima načelnika policije New Yorka, Geralda Pickeringa, jedan ili više naoružanih ljudi pucali su na vatrogasce, kada su u ponedjeljak rano ujutro stigli na mjesto požara. Zbog pucnjave, vatrogasci satima nisu mogli početi gasiti požar pa je policija je evakuirala cijeli kvart, a vatrena stihija je u međuvremenu zahvatila još dvije kuće i jedan automobil.

Službeno je objavljeno da su još dvojica vatrogasaca u bolnici. Ranjeni su iz vatrenog oružja, kaže glasnogovornica bolnice Strong Memorial.

Na požarištu više nema napadača, koji su bijegu, pa su vatrogasci nastavili gasiti, rekao je na konferenciji za novinare šerif Patrick O'Flynn

Požar je izbio nešto prije šest ujutro po mjesnom, a policija kaže da je pucnjava počela kad su vatrogasci odgovorili na poziv. Pogođena su četvorica, dvojica su umrla.

Vlasti su evakuirale mještane, a u tijeku je opsežna policijska potraga za počiniteljima.