GLAS NARODA

Sad će se na umjetnu oplodnju ići u inozemstvo

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.07.2009 22:28
  • Objavljeno 17.07.2009 u 15:44
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Prema komentarima naših čitatelja može se zaključiti da mnogi od njih žale što je zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji donesen u ovakvom obliku te zbog toga uglavnom krive HSS koji je glasao protiv zakona, ali je svojom nazočnošću na sjednici odigrao ulogu trojanskog konja i osigurao kvorum i prolaz jednog rigidnog zakona

Izdvojili smo neke od komentara čitatelja:

Posjetitelj_25870
Naravno, to što nisi u braku je lako rješivo - za dijete se sve da napraviti pa i taj korak. Ali što će nam taj korak kada nas ograničavaju u svemu drugome. U broju pokušaja, u godinama do kada možemo ići na MPO, i na kraju u jajnim stanicama i embrijima. Čemu onda stupati u brak? A ako slučajno želiš posvojiti dijete, čekaju te druge muke – UŽAS

2009

Umjesto da u Zakon unesu stroge regule kako pohranjivati i čuvati oplođena jajašca, oni trkeljaju o braku. Pa taj papir može svatko dobiti, a oni to i hoće. Kao da se teško rastati, no tada puniš državni budžet. Kriminalci zarađuju na bolesnim ljudima. Stvarno se prema bolesnima ponašaju kao da su građani drugog reda. Tu pritom mislim i na autoimune bolesti, degenerativne i teške imunološke. Ona jadna Zadranka, što je sve prošla da dobije lijek i konačno kad ga je dobila nije ga smjela primiti jer je bila u lošem stanju. To se Milinoviću sigurno ne bi moglo dogoditi ni nikome od NJIH. Oni odu van na račun države (Hebrang i društvo odozgo).

Posjetitelj_51734

Kada dođu seljaci u Zagreb s traktorima, nek im ovaj put HDZ-ovci nose pivo na Aveniju Vukovar, ja bum si je ovaj put sam popil.

Posjetitelj_aaa

Žene se snađu sa svojom djecom i kad ih muž ostavi zbog ljubavnice. Pa kak se onda stabilna žena s dobrim poslom, stanom i autom ne bi mogla sama brinuti za dijete!

Denis
Vezano za Zakon mogu reći da je kontraproduktivan jer želja za djetetom je veća od tog zakona. Sad će se ići na umjetnu oplodnju u zapadne zemlje i tamo ostavljati desetine hiljada eura. Mozda je i to cilj naših vlasti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi