Branko Bačić:

'Saborska većina sutra će odbiti SDP-ovu interpelaciju'

14.02.2019 u 20:16

Bionic
Reading

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, ponovio je za HRT da je u ime Kluba najavio odbijanje SDP-ove interpelacije. Istaknuo je da takav stav dijele sve stranke vladajuće većine te da će u petak na glasovanju, u ime vladajuće većine, odbiti interpelaciju.

'Sutra ćemo ići i s jednim zaključkom s kojim ćemo ne samo odbiti interpelaciju, već ćemo dati punu potporu Vladi RH u nastavku aktivnosti oko nabavke višenamjenskih borbenih zrakoplova kako bi Hrvatska doista imala odgovorajuće ratno zrakoplovstvo', rekao je.

Istaknuo je da interpelaciju traže zastupnici SDP-a, a da je 'njihova Vlada ostavila jednu vrlo tešku traumu, npr. u vezi s brodogradilištem Uljanikom i 3. majem'.

'Ova je Vlada lani iz proračuna trebala platiti oko tri milijarde kuna procesiranih jamstava izdanih Uljaniku u vrijeme vlade Zorana Milanovića. Tim smo novcima npr. mogli jednokratno platiti cjelokupnu eskadrilu borbenih aviona. Unatoč tom iznosu, koji nije bio planiran u državnom proračunu, a koji nam je ostavila Vlada SDP-a, i dalje je suficit. To govori o kvaliteti rada ove vlade, rekao je Bačić.