BOZANIĆ ZASTUPNICIMA

'Sabor treba slijediti kršćanske vrijednosti'

05.09.2010 u 15:34

Bionic
Reading

Misnim slavljem koje je u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, poručivši da je euharistija mjesto kršćanskog zajedništva, ali i propitivanja savjesti pojedinca i zajednice, završena je danas vjersko-svjetovna manifestacija Dani Svete nedjelje

Kardinal Bozanić pozvao je Hrvatski sabor da slijedi kršćanske vrijednosti u donošenju zakona i zaštiti dobra.
'Nemjerljiva je uloga Katoličke crkve u čuvanju nacionalnog identiteta', rekao je Ivan Jarnjak, potpredsjednik Hrvatskog sabora, visokog pokrovitelja ludbreške manifestacije. Istaknuo je da u doba gospodarske i moralne krize Sabor i Vlada čine napore za jačanje društva i optimizma, temelje za napredak i bolju budućnost.

Dani Svete nedjelje u Ludbregu počeli su prije dva tjedna misom za domovinu i u spomen svim poginulim borcima u II. svjetskom i Domovinskom ratu te hodočašćem vatrogasaca, branitelja i domobrana, a nakon višednevnih hodočašća završit će večeras misom zahvalnicom u ludbreškoj župnoj crkvi.

Čudo Krvi Kristove dogodilo se u Ludbregu 1411. godine. Hrvatski staleži na Saboru u Varaždinu 1739. godine zavjetovali su se izgraditi kapelu 'za najveće blago Hrvatskog kraljevstva', što je ostvareno tek 1994. godine.

Misu je pred više tisuća vjernika iz Hrvatske i susjedne Mađarske predvodio zagrebački metropolit u suslavlju s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom, križevačkim biskupom Nikolom Kekićem, sisački biskupom Vladom Košićem, bjelovarsko-križevačkim biskupom Vjekoslavom Huzjakom te zagrebačkim pomoćnim biskupima Valentinom Pozaićem, Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim.