SANDRA ŠVALJEK

'S Bandićem ću rado popiti kavu, no odluke donosim samostalno'

30.11.2014 u 20:20

Bionic
Reading

'Imam vrlo kvalitetne suradnike na čiju pomoć mogu računati, tako da odluke donosim, doduše u konzultaciji s većim brojem ljudi, ali potpuno samostalno', rekla je Sandra Švaljek gostujući u Dnevniku HRT-a

Pred zamjenicom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, Sandrom Švaljek, brojne su odluke koje nisu lake. U proceduru je poslan prijedlog proračuna za 2015. godinu.

‘Osnovna značajka tog proračuna su bitno smanjeni rashodi, za 450milijuna kuna. To je otprilike 7% pad rashoda u odnosu na 2014. što jeposljedica, prije svega, izmjena zakona, i to Zakona o porezu na dohodak i Zakona o financiranju jedinica područne i lokalne samouprave. Ukupnoće zbog izmjena zakona gradski proračun ostati bez oko 780 milijunakuna. To odgovara iznosu od oko 12% prihoda iz 2014. godine', rekla jeŠvaljek i najvila brojne mjere uštede, istaknuvši da se one kreću odtekućih donacija do sufinanciranja programa u sportu i kulturi.

‘O financiranju Dinama i ostalih klubova još nije odlučeno. Nakon što se donese gradski proračun za 2015. Savez sportova grada Zagreba izradit će program sufinanciranja potreba u području sporta i tada će se znati što će se i u kojoj mjeri financirati', kazala je Švaljek.

Ponovila je da planiraju prodaju nekretnina, odnosno, aktiviranje imovine koja nije bila u upotrebi, a navela je terme Blato, blok Badel, Zagrepčanku, Gredelj, prostor Zagrebačkog velesajma.

Smatra da neće doći do potrebe za povećanjem cijena komunalija, a najavila je i skori natječaj za čelnika Zagrebačkog holdinga.

‘Neki projekti će se odgoditi ili će se smanjiti obujam nekih projekata, npr. žičara do sljemena financirat će se sredstvima Europske unije’, istaknula je.

Na pitanje zanima li je bavljenje politikom, kazala je da ima ambicije za društveni angažman.

‘Volim poticati pozitivne promjene, posebno u području gospodarstva’, zaključila je Švaljek.

SUSRET S MILANOVIĆEM

Na pitanje hoće li se susresti s premijerom ZoranomMilanovićem, Švaljek je odgovorila da ih već okupljaju neki zajedničkiprojekti te da je spremna na razgovor s njim i ostalim članovima Vlade.