IZBORNA LISTA POMAKA

Ružica Ćavar reklamira se Hrvatskom do Zemuna

06.09.2016 u 20:08

Bionic
Reading

Ružica Ćavar, nezavisna kandidatkinja na izbornoj listi koalicije Pomak (HSP, HČSP, Obiteljska stranka i Akcija za bolju Hrvatsku), šokirala je stanovnike Zagreba koji su u svojim 'kaslićima' našli njezin predizborni plakat s deformiranom mapom Lijepe Naše. 'Hrvatska domovina' u snoviđenju katoličke aktivistice Ćavar prelijeva se debelo preko svojih granica, obuhvaćajući na istoku Suboticu, Novi Sad i Zemun, a na jugoistoku Novi Pazar

Dr. Ružica Ruža Ćavar, počasna predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj, pozicionirana je na petom mjestu liste koalicije Pomak u I. izbornoj jedinici, na kojoj je inače najslavniji drugoplasirani Božidar Alić, glumac poznat po govoru mržnje i šovinističkim ispadima.

Inače, koalicija Pomak hvali se time da su na njenim listama 'redom imena dokazanih hrvatskih domoljuba' te da su većina njih hrvatski branitelji ili članovi njihovih obitelji. Tim kriterijima udovoljava i Ćavar.

'Vidjevši da nam od 2000. godine na dalje sve propada za što smo se svim srcem cijeloga života zauzimali i da nam je došla voda zla do grla, odlučila sam se, kao odgovorna žena i majka četvero djece, a trojice sinova hrvatskih branitelja, hvala Bogu živih, i kao liječnica vrlo promišljeno i politički angažirati te, ako bude dobra volja vas birača, uz još druge čestite ljude, doći na pravo mjesto, u Hrvatski (državni) sabor, i kao prava narodna zastupnica zastupati i poticati donošenje pravih odluka i pravednih zakona za prave vrijednosti i prave nacionalne interese te za dobronamjernu suradnju sa susjednim i svim drugim narodima i državama svijeta', objasnila je Ćavar na Facebooku motive koji su je nagnali da se uključi u političku utrku.

Nije jasno kako, s ovakvom vizijom Hrvatske, misli izgraditi dobrosusjedske odnose s istočnim susjedima.