druga strana upitna

Rusija spremna za novi krug razgovora s Ukrajinom

02.03.2022 u 12:37

Bionic
Reading

Ruski dužnosnici su spremni za drugi krug razgovora s Ukrajinom u srijedu, ali se za sada ne zna hoće li se ukrajinski dužnosnici pojaviti, objavio je Kremlj

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da stižu kontradiktorne informacije o pregovorima koji bi trebali biti nastavak sastanka dviju strana koji se održao u ponedjeljak na bjeloruskoj granici.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij je rekao da prije novih pregovora Rusija mora prestati bombardirati ukrajinske gradove.

"Možemo samo nagađati da li će se ukrajinski pregovarači pojaviti ili ne. Nadamo se da hoće. Naši će pregovarači biti tamo, biti će spremni", rekao je Peskov.

Također je kazao da Moskva treba formulirati strogi, dobro promišljen i jasan odgovor na mjere koje je poduzeo Zapad kako bi potkopao rusko gospodarstvo.

Na pitanje je li projekt plinovoda Sjeverni tok 2 mrtav, Peskov je rekao da je infrastuktura i dalje tamo te da zdravi razum nalaže da se plinovod pokrene.

Berlin je obustavio postupak izdavanja upotrebne dozvole.

Peskov je potvrdio da rusko gospodarstvo trpi snažan udarac ali da je i dalje čvrsto te da zemlja ima iskustvo s preživljavanjem kriza.