invazija

Rusija potvrdila napad na željezničku stanicu, tvrde da su ubili 200 vojnika, a Ukrajina navodi da je ubijeno 25 civila

25.08.2022 u 12:55

Bionic
Reading

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u četvrtak da su ruske snage pogodile u srijedu željezničku stanicu Čaplino u ukrajinskoj regiji Dnjipropetrovsk, te tvrdi da su pritom ubile "200 vojnika", dok Kijev kaže da je ubijeno najmanje 25 civila, javljaju agencije

Moskva je objavila da je ukupno u srijedu ubila "200 ukrajinskih vojnika" u napadu na postaju Čaplino, javlja agencija France presse.

Raketa Iskander "izravno je pogodila vojni vlak na postaji Čaplino u regiji Dnjipropetrovsk ubivši 200 vojnika rezervista Ukrajinskih oružanih snaga" te uništivši opremu, objavilo je u priopćenju rusko ministarstvo obrane.

Kijev je objavio da je poginulo 25 civila u ruskom napadu, za koji kaže da je ciljao stambeno područje. Rusija niječe da gađa civile.

Rusko ministarstvo je na dnevnom brifingu objavilo da je raketa Iskander pogodila vojni vlak koji je trebao isporučiti oružje na bojišnicu u Donbasu.

  • +26
Proslava Dana nezavisnosti Ukrajine u Italiji Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO PERI

Dvoje djece je među ubijenima, rekao je zamjenik šefa ureda predsjednika Kirilo Timošenko na svom blogu na Telegramu. Dodao je da je ozlijeđena 31 osoba.

Informacija se ne može neovisno provjeriti, s obzirom na poteškoće u dobivanju pouzdanih informacija iz rata između Ukrajine i Rusije koji bjesni od 24. veljače.

razaranje i smrt

[FOTOPRIČA] Šest mjeseci invazije na Ukrajinu u slikama, pogledajte kako izgleda ruska 'denacifikacija'

Pogledaj galeriju