NEIZVJESNA ZIMA

Rusija kaže da je najstroža mjera usporila širenje zaraze, ali bilježi rekordan broj umrlih

09.11.2021 u 17:30

Bionic
Reading

Rusija je objavila da je prekid rada na nacionalnoj razini koji je završio ovaj tjedan pomogao da se uspori širenje zaraze koronavirusom, premda je u utorak prijavljen najveći broj umrlih na dnevnoj osnovi do sada

Sve osim nekoliko ruskih regija, kojih je više od 80, u ponedjeljak su prekinule suspenziju rada na radnom mjestu koja je trajala od 30. listopada do 7. studenoga po nalogu predsjednika Vladimira Putina, što je bila najstroža nacionalna mjera od početka pandemije.

Ministar zdravlja rekao je u utorak na sastanku vlade da je protekli tjedan usporeno povećanje broja pacijenata na liječenju prvi put od početka kolovoza, premda je ono i dalje "prilično visoko".

"Smanjenje je bez sumnje posljedica... neradnih dana, regionalnih mjera. Te mjere okrenule su trend i dobro je da je pet regija odlučilo produljiti taj režim", rekao je ministar Mikhail Murashko.

Velike gužve za cijepljenje na Zagrebačkom Velesajmu Izvor: Pixsell / Autor: Željko Hladika/Pixsell

Dodao je da je 1,36 milijuna ljudi pod liječničkim nadzorom ili na liječenju zbog covida-19.

Vlada je u utorak prijavila rekordan broj umrlih na dnevnoj osnovi - 1211 te 39.160 novozaraženih, dok je u subotu bilo 41.335 novozaraženih.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ